19 Mart 2014 Çarşamba

Narlı Duvar Süsü

Merhaba

Bir kaç gündür hava buralarda muhteşem,doğa uyanıyor ağaçlar çiçek açmaya başladı yani keyifli bir ortamda çalışıyorum.Elimde ağır ilerleyen bir işim var,uzun süren işlerin arasına bu gün yaptığım çalışma gibi işler yaptığımda keyfim dahada yerine geliyor.Bu çalışmada kullandığım narlar ağaçtan yere düşmüştü topladım  güneş gören bir yerde kuruttum,portakal dilimlerinide aynı şekilde kurutmuştum.Bir ipe dizdim biraz boncuk ve dantelle süsledim. Doğal ürünlerle çalışmayı seviyorum ve burada bu tarz malzemelerle çalışacağım malzemeler toplamaya başladım.İki ayrı model olarak resmini çektim ,sizce hangisi daha iyi olmuş fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.













Sevgilerimle..

62 yorum:

  1. Çok şirin ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili resim defterim..Sevgiler..

      Sil
  2. Mehtap hanım;
    Yine güzellikler ile gözümüzü gönlümüzü açtınız, hatta kokuları ile buradan mest oldum... Ben ikisini de çok beğendim, tercih et deseniz edemem:)))))) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elvan'cığım,ben yuvarlak hali ile kullanacağım galiba o şeklini daha çok sevdim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  3. Çok doğal olmuş, çok beğendim. Narlar böyle kurur muymuş, portakalı biliyordum ama böyle kurumuş nar hiç görmemiştim, harika, ellerine sağlık..Bu bahar yarayacak sana, belli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elif'ciğim buralar iyi geldi eski enerjime yavaş,yavaş kavuşuyorum.
      Nar daha kolay kuruyor,portakalda küflenme olabiliyor ama narın o riski yok.
      Sevgilerimle..

      Sil
  4. çok güzel hazırlamışsınız, ikisinide. ben daire şeklinde olanı daha çok sevdim. narları bozulmadan kurutabilmeniz çok iyi. doğal materyeller harika bir hobi malzemesi, ben de çok severim. emeğinize sağlık. çok şık olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili öce,bende daire olan şekli ile kullanmaya karar verdim.Nar kurutmak çok kolay birbirine değmeyecek bir şekilde ipe asıp güneşte rahatlıkla kurutabilirsiniz.
      Sevgilerimle..

      Sil
  5. Allahım allahım tasarım bu kadarmı güzel olur :))))) Ellerine sağlık ablacımmm bence ilk resim yuvarlak olan çok daha gösterişli duruyor :) Ayy süper süperrr :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,çok teşekkür ederim bende daire şeklindeki halini daha çok sevdim
      Sevgilerimle..

      Sil
  6. mehtapcığım..harika olmuş ellerine sağlık...bende balkonu yeni boya yaptırdım.. çiçeklerin yerini ayarlıyorum.yavaş yavaş yakınımda olsan..benim olsun derdim.(yani göz koydum.) süper olmuş.sevgilerim emel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emel'ciğim,çalışması kolay oldu sadece kurutmak için zamana ihtiyac oluyor .Keşke yakın olsak hediye ederdim:))
      Sevgilerimle..

      Sil
  7. elinize sağlık, doğal olan herşeyi seviyorum:)) ben ikincisini tercih ederim. uzun uzun, pek bir güzel geldi gözüme... sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili cafemola,geçmiş yıllarda doğal malzemelerle çok çalışma yapmıştım ama hiç birinin resmini çekmeyi akıl edememişim.İnşallah bundan sonra aynılarından yapıp sizlerle paylaşabilirim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  8. Yaşasınnm, demek Küçükkuyu'dan bize bolca böyle doğal malzemeli güzellikler düşecek bize :) Bayıldım yeminle Mehtap Abla, renkler, birbirleriyle uyumu, narların güzelliği, aralardan göz kırpan danteller, nazar boncukluarınıın güzelliği, hepsi de 10 numara 5 yıldız ;) ellerine sağlık, tercihim ilk karedeki modelden yana ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen'ciğim senin yorumlarına bayılıyorum nasılda güzel anlatmışsın bir an ben neler yapmışım dedim:)))
      Burada malzeme bol,bende eski enerjime yavaş,yavaş kavuşuyorum kafamda bir sürü proje var yapmak kısmet olur inşallah.
      Öperim çok...

      Sil
  9. Nar, tarçın, portakal......Ne hoş olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Saadet hanımcığım zevklerimiz çok benziyor:))
      Sevgilerimle..

      Sil
  10. Mehtap hanım hiç bilmiyordum sadece güneşte kurutulup kullanılabileceğini
    bunu öğrenmem çok ii oldu gerçekten teşekkürler bilgi için
    acaba ne kadar süre dayanır ??
    süslerinize gelince ben çember halindekini daha fazla sevdim
    her zamanki gibi harikasınız , sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tülay'cığım seni gördüğüme sevindim uzun zamandır yazmıyordun bana gücendiğini düşünmeye başlamıştım.Ama ben hala sana yorum gönderemiyorum ama yayınlarını mutlaka okuyorum.
      Narları birbirine değmeyecek şekilde bir ipe asıp güneşte kurutursan uzun süre kullanabilirsin,kolay,kolay bozulmuyor.Yalnız burada dikkat etmen gereken şey narlar çok olgunlaşmadan yapman gerekiyor.
      Sende harikasın.
      Sevgilerimle..

      Sil
    2. ayy çok üzüldüm şimdi , sizin gibi hassas marifetli hanımefendi birine insan nasıl gücenir ve niye ??
      Mehtap hanımcım sorun sadece gündem , kendi blogumada pek ihtimam gösteremiyorum ama seçimlerden sonra düzenli hem yazıp hem okuyacağım
      ben biraz fazla etkileniyorum heralde üzülüyorum vatanımın toprağımın sürüklendiği durumlara , neyse sizi çok seviyorum ve öpüyorum , sevgiyle kalın :)
      ve not : o yorum programını kaldırdım blogumdan :)

      Sil
    3. Bunu duyduğuma sevindim ayrıca hakkımda yazdıkların için çok teşekkür ederim.
      Memleketimizin bu durumu hepimizin içini çok acıtıyor,ülkemin her bir bireyi her şeyin en iyisine layık buırada dikkat etmemiz gereken şey rehavete kapılmamak her zamankinden fazla üretip,güçlü olmamız gerekiyor.
      Bende seni seviyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  11. Doğal malzemelerin yeri ayrı. Minik dokunuşlarla gerçek bir güzellik ortaya çıkmış. Kullanılacağı yere göre şekil seçmek en doğrusu olacaktır çünkü her halleriyle çok hoş görünüyorlar. Ama düz hali biraz daha önde benim için.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili NOWACRAFT doğal malzemeleri çok seviyorum bundan sonraki çalışmalarım daha çok bu yönde olacak.Kolay bir çalışma oldu sadece kurutma işlemi uzun sürüyor.
      Sevgilerimle..

      Sil
  12. Bence ikiside çok güzel olmuş..Tam bir bereket kapı süsü olmuş,ellerine sağlık Mehtap abla,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bağnu'cuğum ,değiştire değiştire kullanacağım galiba.
      Sevgilerimle..

      Sil
  13. Ben seçim yapamadım her iki halide nefis görünüyor.doğal malzemeyle çalışmayı ve kullanmayı çok sevdiğimden ayrı beğendim bu çalışmanı.harikasın mehtapcığım.çok ama çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dolunay'cığım zevkler ortak olunca bir yerde buluşuluyor değilmi,seninde doğal malzemeleri sevdiğini biliyorum çalışmalarınada bayılıyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  14. Bayıldımmm bakıyorum neyden yaptı diye nara benzetiyorum ama rengini görünce ahşap mı ki dedim :))
    süper olmuş bütün kurutma fikri çok iyi ama hep kuru ortamda kalması lazım nemli yerde küf yapabilir mi acaba?
    doğal olan herşeyin ayrı bir çekiciliği var ellerinize sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hatice hanım'cığım,ben daha öncede nar kurutup uzun yıllar bozulmadan kullandım.Burada dikkat edilmesi gereken şey narlar küçükken olgunlaşmadan kurutmak.
      Sevgilerimle..

      Sil
  15. Süper krutulmuş meyve ve aksesuar fikri çok hoş. Daha önce bir kafede kurutulmuş portakal dilimlerinin küçük bir çanak içinde sergilendiğini görmüştüm,denedim benimkiler küflendi. Çok sıcak ortam istiyor demekki. Seninkiler çok iyi kurumuşa benziyor.
    dizaynlarına diyecek yok zaten,senin elinden çıktılar:))
    Ben ilk resimdekini daha çok sevdim,çok daha albenili ve gösterişli.
    Ellerine sağlık,öpüyorum sağlıkla kalın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Serpilciğim.Bu güzel yorumlarınızla moral kaynağım oluyorsunuz.
      Meyve kuruturken en dikkat edilmesi gereken şey birbirine değmemesi mümkünse bir ipe birbirine değmeyecek şekilde asıp güneşte kurutursan küflenmeyi önlersin.Ben portakalları İstanbul'da bir tepsiye bez serip kuruttum sık,sık ters düz ettim bir iki fire verdi ama küflenme olmadı.
      Bende çok öperim..

      Sil
  16. Yine farklı ve özel bir tasarım. Portakal kurutma işini çok merak ettim. Ben de deneyeceğim limon ve portakal olarak. İkinci resim bana daha hoş geldi. Ahşap işinde ,ahşap objelerimiz de dahil kullandığımız tüm ürünler o kadar sentetik ki doğal urunlerle çalışmak ayrıca zevkli olsa gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili EvyCraft.Meyve kuruturken dikkat edilmesi gereken şey birbirine değmeden bir ipe asarak güneşte kurutmak ,bunun mümkün olmadığı zamanlarda kuru bir ortamda bir bez üzerinde sık,sık tes düz ederekte kurutabilirsiniz.Ben portakalları bu yöntemle kuruttum ama en sağlıklısı ipe asarak kurutmak.Umarım yardımcı olabilmişimdir..
      Sevgilerimle..

      Sil
  17. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Zeynep beğenmenize sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  18. Mehtap Hanım, sizin çalışmalarınızı çok özgün buluyorum. Öyle ki geçen gün sahilde yürüyüş yaparken yağmur ve rüzgarın yığdığı kuru dalları görünce hemen siz aklıma geldiniz "Mehtap Hanım olsaydı bunlardan şunu, şunu, şunu seçip çok güzel bir duvar süsüne dönüştürürdü" diye aklımdan geçirdim. Bu duvar süsünü de ben çok beğendim. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,beni gerçekten iyi tanımışsınız.Küçükkuyu'ya geldiğimiz ilk yıllarda sahilde kuru dal bırakmamıştım çok çalışma yaptım ve hiç biri elimde değil,resimlerini çekmeyi hiç akıl edememişim.Şimdi sahilde kuru dal bulamıyorum son zamanlarda bunlara ilgi çoğaldı.Doğa bizlere her şeyi sunuyor ona çok iyi bakmamız lazım.

      Sil
  19. Ben yuvarlak olanı daha çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yuvarlak şekli daha çok sevdim o hali ile kullanacağım galiba
      Sevgilerimle..

      Sil
  20. çok beğendim ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esra'cığım.Sevgiler...

      Sil
  21. ne güzel olmuş canım :) Ellerine sağlk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Büşra hanım.Sevgilerimle..

      Sil
  22. Mehtap elleriniz sağlık çok güzel düşünmüşsün, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Meltem,beğenmenize sevindim.Sevgilerimle..

      Sil
  23. Ah mehtap, geçenlerde, kışın kozalakları koyduğum sepette 3 tane küçük nar vardı. Ay dedim ne yapıcam bunları at gitsin:(( Şimdi sende görünce bin pişman oldum.
    Kızdım kendime.
    Ne güzel yapmışsın. Ellerine sağlık.
    İyi haftasonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emel'ciğim.söylediğini bazen bende yaparım uzun süre bekletirim attıktan sonra lazım olur.Sağlık olsun seneye kurutursun nasıl olsa.
      İyi hafta sonları.
      Sevgilerimle..

      Sil
  24. çok güzeller ..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Fatma Hanım,çok teşekkür ederim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  25. bayilarak seyrettim...hepsi guzel
    mehtapcim,,bahar geliyor diye cok seviniyorum
    uzun zamandir uzerimdeki tadsizligi atmak istiyorum
    birsey oldugundan degil..ama bilemiyorum
    buralarda bahara merhaba demek icin sevimli sevimli uyaniyorlar
    seni opuyorum..kolayliklar diliyorum
    haaaa carpi islerine cok daldim galba:)uzun suruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Cihan'cığım,dönem dönem böyle isteksizleri hepimiz yaşıyoruz geçer inşallah sen kendine iyi bak başladığında süper işler çıkaracağından eminim.
      Çok öperim..

      Sil
  26. çok güzel tasarım olmuş çok beğendim portakal kuruları mis gibi kokar diye düşünüyorum ilk resimdeki bana çelenk i anımsattı çok beğendim ellerinize sağlık selamlar...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Ahşap Zamanı,bende yuvarlak halini kullanmaya karar verdim:))
      Sevgilerimle..

      Sil
  27. ikisi de harika olmuş çok yaratıcısın mutfak için çok hoş bir aksesuar olmuş bence ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Öznur'cuğum beğenmene sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  28. fikir çok iyi, çalışma şahane.
    bu bir "mehtapkaya" şaheseridir:)
    sen süpersin ne diyeyim ki?
    eline emeğine sağlık mehtap'çım.
    her iki halinide çok sevdim:)
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım,güzel yorumlarınla günümü aydınlatıyorsun sende şahanesin.
      En içten sevgilerimle..

      Sil
  29. sen yaparsın da seçmek kolay olur mu? tabiki her ikisi de:) kocaman öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel arkadaşım gelmiş,çok teşekkür ederim Nalanım beni çok mutlu ettin.
      Bende çok öperim...

      Sil
  30. böyle doğal süslemelere bayılırım ben blogunuzu yeni keşfettim. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,her zaman beklerim.Doğal ürünlerle çalışmayı seviyorum aklımda bir sürü proje var kısmet olurda yaparsam hemen paylaşacağım.
      Sevgilerimle..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...