3 Temmuz 2013 Çarşamba

El Boyama Seramik Sulama Kabı

Merhaba
Yaklaşık iki senedir Dekoratif Ahşap Boyama ile ilgileniyorum.Çok düzenli olmamakla birlikte kursa katıldım öğrendiğim bir kaç teknik ile çalışmalar yapıyorum.Son zamanlarda Dekoratif El Boyaması çok ilgimi çekmeye başladı ama bu konuda hiç bilgim olmadığı için cesaret edip deneyememiştim,şu günlerde kursa gitmek için vaktimde yok. Bir haftadır yazlıktayım  Dekoratif  El Boyamayı  kendi çabaları ile öğrenen komşum banada gösterebileceğini söyleyince dün hemen çalışmaya başladık.Arkadaşımın desteği ile yaptığım ilk el boyaması çalışmamı daha tam bitmediği halde paylaşmak istedim.El boyaması daha zahmetli ama bir o kadarda  keyifli,önümüzdeki günlerde bu tarz çalışmalara daha çok ağırlık vermek istiyorum.Daha öncede bir sulama kabı çalışmıştım görmek isterseniz burada.





Sevgilerimle..

64 yorum:

  1. Sevgili Mehtap,bir işe başlamak başarmanın yarısıdır derler.Bence sen ilk yarıyı çoktan aşmışsın.Başarılarının devamlı olması dileğimle mutlu tatiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hacer uzun zamandır öğrenmeyi istediğim bir teknikti erteleyip duruyordum,arkadaşım çok yetenekli ondan öğreneceği çok şey var.İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Sevgilerimle..

      Sil
  2. Ellerinize sağlık Mehtap Hanım gerçekten güzel görünüyor. Bende çok istiyorum yapabilmeyi ama hiç bilgim yok bir kurs bulsam hemen gideceğim :( iyi günlerde kullanın... Sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Hikmet,çok tekrar yapmayı gerektiren bir teknik bu çalışma arkadaşımın desteği ile ortaya çıktı tek başıma yapamazdım, benimde öğreneceğim çok şey var.İyi bir kursta mutlaka başarılı olursun.Sevgilerimle..

      Sil
  3. Harika olmuş bu ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hülya hanımcığım beğenileriniz beni inanılmaz mutlu ediyor.Sevgilerimle..

      Sil
  4. Önceeee... bu seramik gibi bir kap mııı... çok şeker bişiii :)
    Boyaman ne güzel olmuş, bir de mütevazi anlattın ki telefonda... çok güzel olmuş BAYILDIIIIM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Banu'cuğum ,evet seramik bir sulama kabı onuda sevgili Filiz Türkocağı hediye etmişti ona teşekkür etmeyi atlamışım bu vesile ile onada çok teşekkür ederim.
      Boyamayı tek başına mümkün değil yapamazdım arkadaşımın çok emeği var,bu konuda alıştırmalar yapmam lazım peçete dekupaj,dekupaj gibi değil çok zor çok:)))
      Sevgilerimle..

      Sil
  5. Çok güzel olmuş Mehtap abla, keyifli çalışmalar diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esra'cığım,bu tekniği öğrenmeyi çok istiyordum inşallah devam edebilirim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  6. Muhteşem olmuş bayıldım yaaa. Yetenek dediğimiz şey bu noktada devreye giriyor bence. Doğuştan gelen yeteneklerden bennce. Ellerinize, emeğinize sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tuğçe çok teşekkür ederim bu yorumunuzu arkadaşım adına kabul ediyorum o gerçekten çok yetenekli,bu tekniği kendi çabalarıyla kursa falan gitmeden yapıyor bende çok şanslıyım yetenekli bir öğretmenim oldu.Sevgilerimle..

      Sil
  7. deseni hayalinizden mi çizdiniz ? çok güzel bir çalışma olmuş.bayıldım !!
    ellerinize yeteneğinize sağlık :)
    arka fondaki ağaçlar da yazlığa ait görüntüler sanırım. çok güzel bir bahçeniz var sanırım, bir ara bahçenizi fotoğraflayında azıcık yeşillik görelim biz şehirliler Mehtap Hanımcığım.
    iyi tatiller:) doğanın keyfini çıkarın, ağaç gölgelerinde demli çaylar için benim yerime de.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Filiz hanımcığım deseni bir blogdan kaydetmiştim ama internetim o kadar ağır çalışıyorki link veremedim.Güzel bir resim değilmi bende çok sevmiştim.Arkadaşım resme bakarak seramiğin üzerine çizdi,beğenmenize çok sevindim.
      Evet arka fon yazlığa ait görüntüler,davetim her zaman geçerli resmi değil gelip canlı halini görün,çayı birlikte içelim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  8. Çok çok çok güzel bir çalışma olmuş, çok da başarılı
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili güllerle dikiş beğenmenize sevindim.Arkadaşımın katkılarıyla ortaya çıkan bir çalışma oldu.
      Sevgilerimle..

      Sil
  9. harika olmuş ben çok beğendim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yasemin'ciğim beğenmene sevindim.Sevgilerimle..

      Sil
  10. Mehtap Hanım yine çok başarılı bir çalışma olmuş. Bu aralar pek takip edemesem yorum bırakamasam da sizin yaptıklarınızı görünce hemen yorum yazmaya gidiyor ellerim :) Bu işte de çok başarılısınız orası kesin bakalım daha neler neler çıkacak ellerinizden desene de bayıldım renk tonlarına da :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şenay hanımcığım.Bu aralar blogların pek keyfi yok,benimde yok aslında ama eski düzenime dönmeye çalışıyorum.
      Bu çalışmada arkadaşımın emeği çok tek başıma yapamazdım,çok alıştırma isteyen bir teknik,inşallah ilerleyen günlerde tek başıma yapabilecek hale gelebilirim.
      Resmi bende çok sevdim üzerinde birde yazı vardı yazdığım zaman tekrar paylaşırım.
      Each Day Is a Gift(Her gün bir hediyedir)çok hoşuma gitmişti.Sevgilerimle..

      Sil
  11. sevgili mehtapcim,,,,cok hos bir deneyim olmus
    zaten obje yeteri kadar sirinmi sirin
    cok guzel isler cikariyacaginin resmidirrrrr:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Cihan'cığım inşallah tek başına çalışabilecek hale gelebilirim bu çalışmada arkadaşımında emeği var.Beğenmene çok sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  12. Benim arkadaşım hangi işe el atmış da başarılı olmamış ki ?
    Şahane şahane...

    El boyama ben de istiyorum,Urla'da Kırmızı Atölye diye bir yer var kısmetse önümüzdeki kış oraya gideceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilgün Hanımcığım beni çok mutlu ettiniz.Ben çok şanslıyım sizler gibi arkadaşlarım ve çok yetenekli öğretmenlerim var.Arkadaşım inanılmaz yetenekli ve hiç kursa gitmeden kendi çabaları ile öğrenmiş.Bende uzun zamandır bu tekniği öğrenmek istiyordum ama yapamam diye korkularım vardı beni çok yüreklendirdi hadi başlayalım dedik başladık inşallah tek başına çalışabilecek hale gelebilirim.
      El boyamayı kesinlikle tavsiye ederim çok zevkli,kimbilir ne güzellikler çıkar ellerinizden.
      Sevgilerimle..

      Sil
  13. Mehtap Hanım,harika olmuş.Ben fırça ile boyananları çok seviyorum.Ellerinize sağlık.İyi tatiller dilerim.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nilgün hanımcığım ,sizi özlemiştim.Fırça ile yapılan çalışmaları uzun zamandır inceliyorum bir türlü cesaret edip başlayamamıştım,inşallah tek başıma çalışabilecek hale gelebilirim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  14. İlgi duyduğun her işte çok başarılısın Mehtap, inan yaptıkların çok mutlu ediyor beni.
    Seramik sulama kabın üstelik el boyama ile inanılmaz güzel olmuş. Tek tek her desen çok sevimli ve ilham verici. Gerçekten çok beğendim ellerine emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aslı'cığım beni her zaman çok yüreklendiriyor, cesaret veriyorsun,sende beni çok mutlu ediyorsun.El boyama çalışmalarını uzun zamandır inceliyordum başlamak bu güne kısmetmiş inşallah devam ettirebilirim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  15. İlk çalışma için çok başarılı bir sonuç bence, ellerine sağlık ablacım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bahar'cığım bu çalışmada arkadaşımında çok emeği var tek başına yapamazdım.
      Sevgilerimle..

      Sil
  16. Bayıldım Mehtap Abla,çok ama çok güzel olmuş..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ban u'cuğum inşallah bu yıl sende ahşap boyama kursuna gidebilirsin bunu çok istediğini biliyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  17. Ya kıskanmıyayım diyorum ama şimdi gelde kıskanma:))))))
    Acemilik buysa ustalıkta ne olacak merek ediyorum.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elvan'cığım.Ben gerçekten acemiyim bu tekniği öğreten arkadaşımın katkılarıyla ortaya çıkan bir çalışma oldu,öğreneceğim çok şey var.
      Sevgilerimle..

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşe'ciğim Sevgilerimle..

      Sil
  19. Çok çok hoş bir çalışma olmuş Mehtap hanım, siz bunun üstüne neler katarsınız kimbilir:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Saadet hanımcığım,çok tekrar gerektiren bir teknik inşallah başarılı olurum.Sevgilerimle..

      Sil
  20. Mehtap Hanım, ellerinize sağlık, hakikatten son derece güzel hoş bir çalışma olmuş, desenler deseniz o kadar ilgimi çekti ki, çok beğendim. Bence çekinecek bir şey yok, daha önceki çalışmalarınızdan da kaynaklı bir kere kesinlikle elleriniz bu işlere çok çok yatkın, görünen köy kılavuz istemiyor hakikatten. Paylaşımınız benim de içimi açtı, güzelliklere güzellik katıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan hanımcığım beni yüreklendiren bu içten ve sıcak yorumunuz için çok teşekkür ederim.Bu teknik çok alıştırma yapmayı gerektiriyor zaman içinde çalışarak üstesinden gelirim inşallah.Deseni bende çok sevdim aylar önce bir blogda görüp kaydetmiştim bu tarz bir iki resmim daha var inşallah onlarıda beğenirsiniz.Sevgilerimle..

      Sil
  21. Mehtap Hanım elinize sağlık ilk deneyiminiz olmasına rağmen çok güzel olmuş. Bende hem el boyamasını hem de one stroke tekniğini öğrenmeyi çok istiyorum.. Gerçi daha öğrenmek istediğim o kadar çok şey var ki öğrenmenin sonu yok..Özellikle Pinterest'te o kadar çok yeni şey görünce bizim birçok konuda kısır kaldığımızı düşünüyorum. Stencilden tutunda, mühürlere, tekniklere kadar..
    Ayrıca İzmir'de de bu teknikleri öğrenebileceğim yer sıkıntısı var. Özellkle el boyamada uzman olan kimseyi bulamadım..Bu sebeple Ankara'da yaşayanlara çok özeniyorum. Her türlü kurs var..Tilda bebekten, kırk yamaya kadar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülşen hanımcığım,arkadaşımın yardımları ile ortaya çıkan bir çalışma oldu umarım tek başınada çalışabilirim.
      Öğrenmenin gerçekten sonu yok benimde öğrenmek istediğim çok şey var Allah sağlık versin yaparız inşallah.
      İzmir'de mutlaka vardır sizin için bende bir araştırma yaparım bulursam bilgi veririm.
      sevgilerimle..

      Sil
  22. Mehtap ablacım el boyamanın çok zor olduğunu duymuştum ilk kez denemene rağmen inanki şahane olmuş bayıldım ellerine emeğine sağlık..Sen ne yapsan beğeniyorum seviyorum gerçekten çok zevklisin ve çok marifetlisin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sıcak yorumun için çok teşekkür ederim Sevil'ciğim.Bu çalışmayı arkadaşımla birlikte yaptık,inşallah ilerleyen günlerde benzer çalışmalarda tek başımada bu kadar başarılı olabilirim.Sevgilerimle..

      Sil
  23. Mehtap Hanımcım bu ilk çalışmanızsa bundan sonrakileri hayal bile edemiyorum elinize sağlık süper süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tümay'cığım çok teşekkür ederim,bu yıl bu tarz çalışmalarda yoğunlaşmak istiyorum inşallah becerebilirim.Sevgilerimle..

      Sil
  24. çok teşekkür ediyorum memun olurum..İlginiz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim inşallah iyi bir yer bulabiliriz..

      Sil
  25. çok çok güzel olmuş,bayıldımm,emeğine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Reyhan'cığım.Sevgilerimle..

      Sil
  26. Mehtap hanımcığım bu boymaya aslında sulama kabına hayran kaldım.şahane olmuş.kesinlikle dekopaj yada benzer tekniklere on basar.zira bu tamamen el emeği ve çok daha özgün.çok şık yaa.bence kesinlikle devam...sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dolunay hanımcığım,el boyamayı bende çok sevdim farklı ve güzel bir teknik inşallah başarılı olurum.Sevgilerimle..

      Sil
  27. Bence gayet başarılı olmuş Mehtap Abla özellikle ev çok tatlı gözüküyor.Daha önce resim sanatı ile ilgilendin mi bilmiyorum ama bu yönde bir el yatkınlığın olduğu kesin.Eğer ilgilenmediysen resim sanatıyla da uğraşmalısın kesinlikle :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Gül.Güzel sanatların her dalına ilgim var yapabildiklerimi yapıyorum yapamadıklarımıda hayranlıkla takip ediyorum.Resim sanatı ile ilgilenmedim ama abim çok güzel yağlı boya tablolar yapar,halamında karakalem çalışmaları çok güzeldir.Ben bu güne kadar denemedim bundan sonra inşallah devam edebilirim.Sevgilerimle..

      Sil
  28. Mehtap'cığım, bu ilk deneme ise yeteneğinin karşısında saygıyla eğiliyorum. Zaten tüm çalışmaların sanat eseri gibi. Bayıldım bu su kabına. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Heyffi,evet bu ilk deneme ama arkadaşımın desteği ile ortaya çıktı,inşallah tek başına bu şekilde çalışabilecek hale gelebilirim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  29. ellerine sağlık çok beğendim gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili mor menekşeler beğenmenize sevindim.Sevgilerimle..

      Sil
  30. Senin başaramayacağın iş yokki yine muhteşem olmuş. Emeklerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nuray'cığım çok zarifsin.Sevgilerimle..

      Sil
  31. Mehtapcım çok güzel olmuş. El boyamasının tadı bir başka oluyor değil mi ;)

    YanıtlaSil
  32. Çok teşekkür ederim Seden hanımcığım.El boyaması çok keyifli önümüzdeki günlerde bu tarz çalışmalara daha çok zaman ayırmak istiyorum,umarım başarabilirim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  33. Arkadaşının da senin de ellerine sağlık Mehtap Ablacım, bayıldım hem desene, hem de ortaya çıkan sonuca...
    Mutlaka devam et bence, eminim her yaptığın işte olduğu gibi bunda da harikalar çıkacaktır ortaya :)
    Fotoğraflardaki arka fon da çok şık durmuş, iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esen'ciğim deseni gördüğümde yapamayacağımı bildiğim halde uzun zaman önce kaydetmiştim çok güzel değilmi..
      Devam edeceğim ama buralar şu sıralarda korkunç sıcak elim kolum kalkmıyor serinlikte inşallah.
      Al çocukları gel arka fonda koştursunlar,bizde çaylarımızı içelim Filiz hanımıda çağıralım ne güzel olurdu.
      Öperim çok....

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...