10 Nisan 2014 Perşembe

Ahşap Boyama Raf

Merhaba
İstanbul dönüşü geldiğimiz yazlık evde bizi çok iş bekliyordu,alt kata badana yapmamız gerekiyordu hiç vakit kaybetmeden hemen badana ile işe başladık.Şükür dün bitti biraz temizlik yaptıktan sonra bu gün yaptığım süslerimi asınca sizlerlede paylaşmak istedim.Bu duvar süsüne ne isim vereceğimi bilemedim .Aslında eskiyi yenilediğim bir çalışma,sizlerede oluyormu bilmiyorum yeni bir işe başlarken çok heyecanlanıyorum eski resimleri çekmeyi hep unutuyorum.Ahşabı bir arkadaşım vermişti üzerindeki çalışmada çok güzeldi o şekilde  kullanabilirdim ama yenilemek istedim.İçime sinmeyen bir çalışma oldu çünkü resmin beyazı ile boyanın beyazı birbiri ile örtüşmedi,resmi koymasaydım diye düşünmeye başladım.Resmi çıkarsammı acaba sizlerin düşüncelerini öğrenmek istiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.









İstanbul'daki balkonumda olan çiçeklerimi getirdim,eşim balkonun önüne raf yaptı.Yeni yerlerini sevdiler herhalde hepsi çiçek açmaya başladı,çimlerimizde yavaş,yavaş çıkıyor,havada çok güzel hepinizi bekliyorum..









Resmi kullanmak isteyen arkadaşlarım olabilir inşallah işinize yarar.
Sevgilerimle..


64 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK :) HARİKA OLMUŞ ...DAVET ÇOK MAKBUL İKİNDİ ÇAYI DESEM...YOK HİÇ KIYAMAM ...BİR FİNÇAN TÜRK KAHVESİNE HAYIR DEMEM MELTEM ESİNTİSİNDE:))EFENDİM VERANDA MUHTEŞEM SAĞLIKLA OTURUN...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım,çay,kahve,yemek hiç önemli değil yeterki sizler gelin hep birlikte güzel vakit geçirelim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  2. Ay ay ay ne kadar da güzel olmuş balkon, önü de yeşillendi mi keyfine doyum olmaz. Ne iyi ettiniz Mehtap Hanım, huzur bu işte... Bence resmi çıkarmayın,resmin içindeki beyazdan yanlara biraz fırça ile eskitme olur mu acaba? Tonlar çok net ayrıldı diye rahatsızlık verdiyse size belki o şekilde bir geçiş yakalanabilir. Ama böyle de kalsa bence soru yok:)) Üzerindeki aksesuarlarla ve tığ işiyle de pek bir mazi havası yakalamış. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili cafe mola,her şey dostlarla daha güzel beklerim inşallah.
      Resmi yapıştırmadan önce öyle olacağını içime sinmeyeceğini bile bile yapıştırdığım için kendime kızıyorum, keşke resmi hiç yapıştırmasaydım rölyef pasta ile kalsaydı diye düşünüyorum ama bir şeyler yapacağım her halde.
      Sevgilerimle..

      Sil
  3. Ay ay ay!
    O sarkaçtaki çiçeğin güzelliği ne öyle? Bayıldım tek kelimeyle!
    Çok güzel görünüyor her şey ,çimler de yeşerince tadına doyulmaz bahçenizin. Bu yaz inşallah bir kahvenizi içerim:)
    Gelelim rafa resmi çıkarabilirsiniz de hepsini yağlı boya eskitme yapıp aynı tonu tutturabilirsiniz de. Siz y.boya eskitme ustası olduğunuzdan daha güzel bile olur. Balkonda kullanırsanız tiklerle de uyum sağlar sanki...
    Neyse siz en iyisini bilirsiniz .
    Çok öpüyorum sizi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çiçek benim göz bebeğim Nilgün hanımcığım,uzun ömürlü bir bitki İstanbul dönüşü götürüyorum benimle birlikte geziyor.Adı Ceylan Gözü,sardunya ailesinden ve zahmetsiz bir çiçek .Kahve ne demek o kadar kısa sürede sizi bırakmam kalmaya bekliyorum..
      Aslında resmi yapıştırana kadar bayağı emek verdim,eski çalışmayı zımparalayıp,boyayıp,rölyef pasta ile bayağı uğraştım keşke resmi yapıştırmasaydım.Şimdilik dursun olmadı resmi çıkarmaya çalışacağım.Böyle olacağını bile,bile resmi yapıştırdığım için kendime kızıyorum:))
      Bende çok öperim..

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Çiğdemim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  5. Ne güzel bir görüntü:)raf da harika olmuş.üzerindeki siyah objelerle çok yakışmış resim.Aynen bende de o heyecan olur ve eki fotoğrfı çekmeyi unuturum genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Feyza hanımcığım,her seferinde bu sefer unutmadan resimleyim diyorum ama yapmaya karar verdiğimde hepsini unutuyorum:))
      Sevgilerimle..

      Sil
  6. Sihirli gibi raf, sarı gaz lambasıyla sararmış, siyahlı olanda yani Alaaddin'in sihirli lambasını koyduğun fotoğrafta da beyazlaşmış zemin :) Ben beğendim vallahi, böylece kalsın, üstüne koydukların da çok güzel Mehtap Abla, hiç değiştirme resmi de :) Ellerine sağlık ;)
    İşlerinizin bitmesine çok sevindim, güle güle oturun, keyfiniz bol olsun inşallah :)
    Misler gibi olmuş balkonunuz, bahçeniz ;)
    Öperim çok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine ne güzel anlatmışsın Esen'ciğim benim yayın yazılarımıda sen yazsan ne kadar sevineceğim her şeyi öyle güzel anlatıyorsunki.
      Beğenmene sevindim,eğer şimdi uğraşırsam daha çok bozarım biraz dursun daha sonra ne yapacağıma karar vereceğim.
      İşler bitmedi,burada iş hiç bitmez ama oturacak hale getirdik biraz mola sonra yine devam:))
      Hadi gelin artık birlikte bir çay içelim:))
      Bende çok öperim..

      Sil
  7. Mehtap ne güzel olmuş:)) Huzurla oturmak nasip olsun. Çepeçevre ruhun yansımış valla. Her taraf becerikli bir hanım yansıtıyor.:)) Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin arkadaşım,Allah hepimize huzurlu sağlıklı günler yaşatır inşallah.Beceriklimiyim bilmiyorum ama uğraşıyorum,kendimi bu yolla rahatlatmaya çalışıyorum.Beğenmene çok sevindim,beklerim..
      Sevgilerimle..

      Sil
  8. mehtapcim,,,,,yorgunluk yok !
    ne guzel,,bir yandan temizlik,bir yandan yerlesme
    cok mutlu olun insallah evinizle ...bahcenizle
    ben senin yaptigin herseye sevgiyle bakiyorum
    ellerine saglik...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Cihancığım,bende senin yorumlarını okuyunca çok mutlu oluyorum,çok teşekkür ederim.İşler bitmedi arkadaşım sende bilirsin yazlık evlerde iş hiç bitmez,biraz mola verdim gerçekten çok yoruldum:))
      Sevgilerimle çok öperim..

      Sil
  9. mehtap hanımcığım.....harika bir an orada olmak istedim ikindi (5) çayına şahane mutlu huzurlu sağlık geçsin günlerin.doya doya geçirirsin inşallah.allahım korusun.(MAŞALLAH) diyorum.sargan sarduyalardan bende istedim balkona izmirden 3 gün oldu.inşallah yarın sardunyalarıma kavuşurum.sizinkinin rengide çok güzelmiş ....sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Emel hanımcığım,Allah hepimizi korusun.
      Beklerim sizi tanımaktan mutlu olurum.
      Sardunya çok zahmetsiz,bakımı çok kolay bir çiçek benim en sevdiğim türdür.Bende hafta sonu ailemi görmek için İzmir'e gideceğim dönüşte seralara uğramadan gelmem herhalde:))
      Sevgilerimle..

      Sil
  10. mehtapcığım ...bahçeyi görünce ..unutmuşum doğayı çiçek böcek ben bayılıyorum inan raf harika gaz lambası dantelleriyle çok otantik olmuş.canım her şey burdan organik gözüküyor. emegine sağlık güle güle otur mis gibi ....sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçime sinmeyen bir görüntü oldu baktıkça beni rahatsız edeceğini biliyorum ama şimdilik ellemeyeceğim daha sonra bir yol bolmaya çalışacağım.

      Sil
  11. Mehtap ablacığım acaba telefonlukta kullandığın resmi çayla eskitseymişsin daha mı iyi olurmuş? Balkonuna, bahçene, çiçeklerine bayıldım. Huzurlu, mutlu geçsin günleriniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğin yöntemi hiç denemedim Esra'cığım yazdığın için teşekkürler başka bir çalışmada mutlaka işime yarayacağından eminim.
      Amin ,Allah hepimize huzurlu günler yaşatsın inşallah ülke olarak buna çok ihtiyacımız var.
      Sevgilerimle..

      Sil
  12. Çok güzel görünüyor, ama içine sinmediyse renkli bir resim seçebilirsin, ya da bir parça ayna da kestirebilirsin, nacizane fikrim. ;) Sen ustamızsın tabi daha iyi bilirsin. Ellerine sağlık Mehtapcığım, bu arada verandan ve bahçen çok hoş görünüyor. Ne güzel kahve keyifleri yapılır orada.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçime sinmedi Hülyacığım,resmi çok sevdiğim için kullanmak istedim ama yanlış bir tercihti.Ayna fikrini sevdim galiba onu deneyeceğim.Beni usta olarak görmene sevindim ama inan amatörce bir şeyler yapmaya çalışıyorum,yeni teknikleri öğrenmek için fırsat buldukça hala kurslara gitmeye çalışıyorum.Birlikte kahve içebilmeyi çok isterim,beklerim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  13. Kendimde deneyimlediğim bir şey var, eğer bir şey aklıma ve gözüme yatmadıysa her bakışta beni rahatsız eder, kim ne dese olduramam :)) şayet sizde bu yapıda iseniz hangimiz ne dersek diyelim sizi gerçekte mutlu etmeyecektir. O nedenle kendi sesinizi dinlemeniz en güzeli Mehtap Hanım :)) Bahçe, balkon harika, en güzel günlere "Merhaba" nız olsun, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizin gibiyim Gülay hanımcığım,baktıkça gözümü rahatsız edecek işin en kötü tarafı böyle olacağını bile,bile yaptım ama bir şekilde düzelteceğim.
      Gelin birlikte çay,kahve içelim sizi tanımaktan çok mutlu olacağımdan eminim..
      Sevgilerimle..

      Sil
  14. Balkon çiçekler harika görünüyor verdiği huzur buralara kadar yansıyor, rafa gelince siz en iyisini bilirsiniz bence yağlıboya eskitme ile resim ile rafın rengi daha iyi görünecektir.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Süheyla hanımcığım.Beyaz renkte yağlı boya eskitme kirli bir görüntü veriyor diye düşünüyorum yada bana öyle geliyor ama denemekte fayda var.En iyi çözüm galiba bir ayna kestirmek olacak..
      Sevgilerimle..

      Sil
  15. Sevgili Mehtap;güzel paylaşımların için seni kutluyorum.Mutlu,sağlıklı ve bol üretken günler senin olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hacer hanımcığım,biz sezonu açtık artık buradayız en kısa zamanada görüşebilmek dileğiyle.
      Sevgilerimle..

      Sil
  16. Mehtabım bilemiyorum ama ben beğendim özellikle üzerine koyduklarınla hayat bulmuş. Çok zarif görünüyor raf ellerine sağlık.
    Bayıldım, bayıldım verandana hele o sarkan çiçek ne kadar harika. Bütünüyle çok hoş görünüyor, Allah sağlıkla keyfini çıkarmayı nasip etsin çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aslı'cığım,Allah hepimize keyifli,huzurlu günler geçirebilmeyi kısmet eder inşallah.Raf benim gözümü rahatsız etti,kafama takılınca yapmasam beni rahatsız edeceğini biliyorum ama şu anda öyle bırakacağım şimdi yaparsam daha çok bozmaktan korkuyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  17. Rengi ve deseni ile birlikte mükemmel olmş elinize sağlk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Birgül'cüğüm beğenmene sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  18. Mehtapcığım bir süredir ben yoktum bir kaç gün oldu nete geleli geldim bloğuna evin bahçen,duvarlar objeler hepsinin yüzü çicekler gibi iç açıcı tebessümlerle karşılaştım bayıldım.El işi büyük emekler vererek yaptığın bütün objelerin çok zevkli büyük keyif alıyorum bakarken eline,emeğine sağlık arkadaşım.Ben de fikrimi söyleyim yapım işinden hiç anlamam bence bir süre böyle kullan daha sonra değiştirirsin resmi bu hali ile de çok güzel evin çok huzurlu böylesi güzelliklerin hep daim olsun ailenle beraber sevgilerimi bıraktım canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Macide'ciğim,iyi dileklerin için sağol.Allah hepimize huzurlu,sağlıklı günler yaşatır inşallah.Bende senin yemeklerine bakarken aynı duygular içinde oluyorum,çünkü mutfak konusunda hiç becerim yok:))
      Bende şimdilik böyle bırakmaya karar verdim daha sonra ayna yaptırmayı düşünüyorum.
      Bendende kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  19. obje harika olmus uzerinde kullandıgınız her ıkı objede ayrı guzellıkte yakısmıs ama dantel birazdaha kücük olsa daha şık olurdu bence.Balkona bayıldım yeşilligi duzeni harika sihrim olsa oradaki havayı soluyabilsem diye bir iç geçirdim.Mutlu güzel bir yaz geçirmeniz dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Ayşin hanım,elimde olan danteli kullandım ilerde bir tane uygun ölçülerde bir dantel örerim inşallah.
      Keşke gelebilseniz gerçekten bu bölgenin muhteşem bir havası var ve bir sürü hastalığa iyi geldiğini biliyorum.
      İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  20. Mehtapcım ben yazıyo okumadan önce fotoğraflara baktım. Ahşap raf o kadar hoşuma gitti ki, o içindeki resmi nerden buldun diye soracaktım tam. Bence harika olmuş. Kusurları varsa bile -ki ben görmedim- karşıdan muhteşem görünüyor.
    Bu arada bende evine ve bahçene bayıldım.
    Çiçeklerin ayrı güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel'ciğim bana göre sen iyi bir fotoğraf sanatcısısın,senin gözlemin benim için önemli beğenmene çok sevindim,bir müddet bu hali ile kullanmaya karar verdim daha sonra değiştirebilirim.
      Resmi internetten bulmuştum,mail adresini yazarsan gönderirim yada en iyisi blogda paylaşmak.
      Sevgilerimle..

      Sil
  21. ben renk uyumunu çok sevdim. çok güzel olmuş. boş halini daha çok beğendim, belki küçük bir mum olabilir. çok keyifli balkon sohpetleriniz olsun inşeAllah. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili öce,evet önüne koyduklarım resmin görülmesine engel oldular dediğiniz gibi daha küçük bir obje daha hoş olabilir.Gelin birlikte sohbet edelim..
      Sevgilerimle..

      Sil
  22. canım benim nasılsın eline sağlık harika olmuş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim Ayşeciğim umarım sende iyisindir,çok teşekkür ederim beğenmene sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  23. çok zarif olmuş ben çok beğendim iyi günlerde kullanın balkonunuza bayıldım huzurlu mutlu vakitler bol sohbetler dilerim ..selamlar...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin arkadaşım Allah hepimize saplıklı,huzurlu günler yaşatır inşallah.Rafı beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  24. Raf cok guzel olmus ve verandana bayildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Seden,sizide beklerim ve tanımaktan çok mutlu olurum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  25. Her zamanki gibi herşey çok güzel:)))
    Canım blogumda anneler günü bahanesiyle bir hediyeleşme etkinliği düzenledim seni de görmekten mutlu olurum. http://znurundunyasi.blogspot.com.tr/2014/04/hediyeleselim-mi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Öznur'cuğum.Hemen bakıyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  26. Çok güzel olmuş Mehtap Hanım elinize sağlık. Bahçeniz terasınız da tam kahve keyfi yapılacak yerler :)) Mutluluğunuz daim olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili Juliette,rafı beğenmenize sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  27. Mehtap yazlik evinizdeki isleriniz bitmis gibiysede yinede kolay gelsin..guzel ve huzurla oturun yaz zamanlarinda bahcesi hos verandasi hos..evin suslemesi hos:) bence resmi cikarma derim ama tabiki kendi fikrin ve o konuda cok iyisin sen nasil istersen birde en ustte bos biraktigin haliyle cok guzel..hem cerceve hem resim belirgin olmus..kucuk iki mumluk ile tamamlayabilirsin arziuedersen resmi kapamayan:) Buda bende kucuk nacizane bir fikir..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler bitmedi Emel hanımcığım mola vere vere yapmaya çalışıyoruz:))sizde bilirsiniz bahçeli evin işi hiç bitmez.Rafı beğenmenize sevindim şimdilik bu hali ile kullanıyorum belki gözüm alışır olmadı yenilerim diye düşünüyorum.Fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürler..
      Sevgilerimle..

      Sil
  28. Sonradan farkettim Oce bloger arkadasta benimle ayni fikirdeymis:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili ocede sizin gibi düşünmüş..

      Sil
  29. Mehtap raf gerçekten güzel olmuş beyaz ve krem birbirine çok yakışmış, ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Meltemciğim beğenmene sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  30. Resim süper yakışmış bence. Güle güle oturun eviniz ve bahçesi nefis. Bodrum günlerimi hatırlattı bana. İç karartıcı haberlerden sonra çok iyi geldi bu paylaşım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan bey beğenmenize sevindim.
      Saygılar..

      Sil
  31. Mehtapcım ,gayet güzel olmuş,eğer seni rahatsız ettiyse belki yuvarlak bir ayna da kestirebilirsin.Emeklerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycığım yorumunu çok geç gördüğüm için üzgünüm nasıl atladım kusura bakma.Şimdilik bu hali ile kullanıyorum daha sonra dediğin gibi ayna kestireceğim galiba.Beğenmene sevindim çok teşekkür ederim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  32. aslında çok güzel olmuş belki resmin üzerinden hafif eskitme geçsen içine daha siner diye düşünüyorum.bahçen çok güzel.gelmeyi ne çok isterdim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gelsen Dolunay'cığım seni tanımayı çok isterim.Resmi çok sevdim ama renkler tutmadı tek sıkıntım o şimdilik bu hali ile kullanıyorum daha sonra ne yapacağıma bakacağım.Beğenmene sevindim teşekkür ederim.Sevgilerimle..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...