31 Ekim 2014 Cuma

Keçe Ev

Merhaba
Son bir kaç yıldır keçe çalışmaktan vazgeçtim,oysa keçe ile on sene önce tanıştığımda çılgın gibi her modeli,her şeyi yapmak istedim yaptımda ama her zaman olduğu gibi hediye verdiğimden elimde sizlerle paylaşabileceğim şeylerin sayısı azaldı.Bu evi yeğenime yapmıştım geçenlerde fotoğrafını çekince paylaşmak istedim.Keçeden yapmak istediğim bir sürü şey var ama elimde kızım için yaptığım ve uzun süren işler olduğu için şu günlerde imkansız görünsede keçe çalışmaya en kısa zamanda dönmek istiyorum.Çocuk odaları için sizlerde yapabilirsiniz..
















Sevgilerimle iyi hafta sonları.

47 yorum:

  1. Bu cumamın en güzeli bu keçe ev benim için :) Nasıl güzel, nasıl zarif, nasıl tam da senlik bir iş yine Mehtap Abla, bayıldım, renklerine ayrı, bacasına, ağacına, pencere önü çiçeklerine ayrı :) Maşallah sana, vallahi maşallah suphanallah, hepsini de nasıl layıkıyla yapıyorsun, boşa değil seni kendime öğretmenim seçmem, keşke bunları herkese öğretebilsen, kurs olsa, ben de gelebilsem :) Ne güzel olurdu ;)
    Bilge evlensin hayırlısıyla, sen yine keçe yap e mi Mehtap Abla, ben çok özlüyorum çünkü bu güzel keçe çalışmalarını :)
    Ellerine sağlık ve çok teşekkürler bir kez daha, çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanada maşallah Esen'ciğim,keçede çok yol kaydettin sende çok güzel işler yapmaya başladın.Sen emekli ol Allah ömür verirse bildiğim her şeyi öğretirim yeterki sen iste.Bir kurs yeri açabilmek benimde hayalim kısmet bakalım..
      Keçeyi bende özledim aklımda bir sürü şey var ama biliyorsun son aylar çok yoğun geçti önümüzdeki aylarda öyle geçecek ama keçe için fırsat yaratacağım.
      Öperim çok..

      Sil
  2. Bayılıyorum keçe işlerine, ama daha önce de paylaşmıştım sanırım ellerimin haşadını çıkartıyor. Bir kez yapmıştım keçeden küçük figürler, parmaklarım günlerce kötü olmuştu....Ne hoş olmuş eviniz:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Saadet hanımcığım.Ne tür keçe kullandınız bilmiyorum ama yerli keçe çok yumuşaktır birde onu deneyin isterseniz.
      Sevgilerimle..

      Sil
  3. senin keçe çalışmalarının hayranıyım ve bu evede hayran kaldım ki doğal keçeden olması daha da bir güzelleştirmiş.bu konuda senden çook esinlendim ben o yüzden fırsat bul keçe muutlaka çalış lütfeen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dolunay'cığım bunu duyduğuma çok sevindim.Doğal keçeyi seviyorum tek sorun fazla renk seçeneğinin olmaması,o yüzden zaman zaman sentetik keçede kullanıyorum.Keçe çalışmayı bende özledim elimdeki işi bitirdiğimde bir iki çalışma yapmayı planlıyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  4. mehtapcim,,,nedense keceyle aramda bir bag olusamadi:)
    ama boyle guzel ellerden ...keyifli bir calisma goruncede bayiliyorum.
    ellerine saglik,,,opuyorum seni,,,sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Cihan'cığım.Keçe keyiflidir neden denemiyorsun,sende benim gibi ev figürlerini seviyorsun bir tane ev dene inan devamı gelecektir.
      Bende çok öperim..

      Sil
  5. Keçe can bulmuş ellerinizde, o pencere çiçeklerine bittim hele Mehtap hanım. Siz el işlerinde açık kütüphane gibisiniz benim için, ellerinize sağlık, sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay hanımcığım beni inanılmaz mutlu ettiniz çok,çok teşekkür ederim.Her şeye ilgi duyuyorum,her şeyi yapmak istiyorum bunları yaparken inanın çok araştırıyorum.Ahşap boyama kursuna başlamadan önce altı ay araştırdım arşivler yaptım kursa başladığımda hocama gösterdiğimde inanamadı.Bunu sizlere yansıtabiliyorsam ne mutlu bana.
      Sevgilerimle..

      Sil
  6. Mehtap hanımcım çok güzel bir çalışma olmuş iiki paylaştınız :)
    prensesimin odasına yada kapısına çok hoş olabilir , Kibele onla ilgili hemen bir masal uyduruverir zaten :)))
    Yapınca paylaşıcam sizinle :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu duyduğuma çok sevindim Tülay'cığım,yap tabii çocukları mutlu etmekten daha güzel ne olabilir.Elimde bir iki modelim daha var yakında onlarıda paylaşacağım umarım onlarıda beğenirsin.Senin yapacağınında çok güzel olacağından eminim,merakla bekliyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  7. müthiş güzel olmuş ablam.
    bir kaç tane keçe çalışması da kızçe için yaparsanız hem sizin gönlünüz olur hem de kızçenin çeyizine katkı olur. gerçi mutlaka vardır onun çeyizinde de önceki keçe çalışmalarınızdan ama işte benim ki küçük bir öneri :))
    çok çok selam ve sevgiler, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Özlem'ciğim,doğru tahmin etmişsin kızım için keçe çalıştım onların büyük bir kısmınıda paylaştım.Bu kadar güzel yorumlardan sonra bir kaç keçe çalışması yapmaya çalışacağım.
      Sevgilerimle..

      Sil
  8. aaaay bu ne güzellik, içine giresim geldi:)) çok tatlı mı olmuş ne, penceredeki çiçekler, kalpler... cıvıl cıvıl, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim segili mola bu duyguları uyandırabildiysem ne mutlu bana.
      Sevgilerimle..

      Sil
  9. Mehtapçığım bu tür işleri sevgili Esende görüp çok yapmak istedim ama zamanım olmadı zaten becerebilirmiyim onuda bilmiyorum, senin zarif ellerinden çıkan bu şirin evse çok güzel olmuş her bir ayrıntısı çok şeker eline emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen çok özgün ve çok güzel şeyler yapıyor bende sıkı takipçisiyim.Seninde çok güzel çalışmalar yapacağından eminim hem zevklisin hemde çok temiz ve güzel çalışıyorsun denemeni tavsiye ederim keyif alacağından eminim.Beğenmene sevindim teşekkür ederim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  10. Ama senin keçelerinin cinsi de çok güzeeel, hakiki keçe bunlar sanırım :)
    E tabii böyle becerikli ellerde böyle cicler de ortaya çıkar, ben de böyle bakar bakar iç çekerim :)
    Öptüüüüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu'cuğum ben keçe çalışmaya başladığımda sentetik keçeler yoktu sonrasındada ben sentetik keçeleri sevemedim ama yerli keçede fazla renk seçeneği olmadığından zaman,zaman onlarıda kullanıyorum.Benim bütün arkadaşlarım çok becerikli senin gibi.
      Bende çok öptümmmmm..

      Sil
  11. Nekadar sevimli ve cıvıl cıvıl olmuş ! Keçe ile kumaş birlikteliği, renklerin uyumu, bütün detaylar hepsi çok güzel.
    Ellerinize sağlık, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili NOWACRAFT,beğenmenize sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  12. Mehtap çok güzel bir çalışma bayıldım:) Torunun odasının duvarına yapmalıyım:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım,yap tabii çocuklar böyle şeyleri seviyor,çokta güzel yapacağından eminim öylesine yetenekli ve zevklisinki.
      Sevgilerimle..

      Sil
  13. cıvıl cıvıl muhteşem bir çalışma olmuş, emeklerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Noblesse,beğenmenize sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  14. mehtapcığım.....çok güzel olmuş ellerine sağlık....renk tonlarına bayıldım.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emel'ciğim beğenmene sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  15. Çooook şeker bir ev olmuş yine Mehtapcım, ekllerine sağlık. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Füsun'cuğum,beğenmene sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  16. Ne güzel böyle hediyeleri yeni evinde görmek değil mi? çok sevimli olmuş, ev figürü hangi malzemeyle çalışılırsa çalışılsın çekici geliyor bana sıcacık olmuş eviniz içim ısındı elinize sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıklarımı başka evlerde görmek,beğenilmesi,hediye vermek bu işin en güzel tarafı hep yazıyorum bende böyle mutlu oluyorum.Ev,kuş evi,kuşlar benimde vazgeçilmez figürlerim çok severek çalışıyorum beğenmeniz beni mutlu etti teşekkürler.
      Sevgilerimle..

      Sil
  17. Keçeye benim de hiç kanm ısınmadı Mehtap Hanım - bundan sonra da ısınmaz zaten.

    (Evleriniz ve patiklerinizi kapsam dışı bırakıyorum) Hepsi birbirine benzer, istisnalar hariç - çok da özensiz işler, "kolay kesilip dikiliyor diye bu malzemeden yapıldığı için muhtemelen" bana hiç sıcak gelmedi, gelemedi.

    Türkiye içinde bu alanda elle tutulur, yaptıklarına bakılır bir kaç isimden birisiniz. O açıdan, siz keçeye devam ederseniz belki benim gibilerin mesafeli duruşları belki yumuşar , kimbilir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan hanımcığım güzel iltifatlarınız için çok teşekkür ederim sizin keçeden hoşlanmadığınızı biliyorum.Keçe Türk'lere ait bir dokuma ve çok eski bir dokuma türü.Anadolu'da yaygın kullanılan bir malzeme(sİz bunları zaten biliyorsunuz).Ben keçe ile sadece nazarlık çalışmayı planlarken zaman,zaman güncel çalışmalarda yaptım.Benim buradaki amacım yerli keçeninde varlığını unutturmamak.Biliyorumki yurt dışından insanlar keçe ustalarından ders almaya geliyor ve ülkelerinde bu işi çok güzel pazarlıyorlar.Keçe sadece ev,nazarlık yada benzeri işlerde kullanılmıyor.Hep söylüyorum amacım el sanatlarımızın ölmemesi,kıymet verilmesi.Benim ne kadar kattım olur onuda bilemiyorum.
      En içten sevgilerimle..

      Sil
    2. Doğu'da büyüdüm ben Mehtap Hanım, keçenin geleneklerimiz içindeki yerini biliyorum. El sanatlarımızın güncellenmesine verdiğiniz katkıyı da, düşüncelerinizi de çok iyi biliyorum.

      Keşke, bu malzemeyi eline alan herkes sizin gibi duyarlı ve özenli olsa. Beni bu malzemeye soğuklaştıran, bu savrukluk zaten.

      İşin b.... u çıkaran da, bir site oldu. Para kazanacağız diye herşeyi ucuzlaştırmayı çok iyi beceren bir milletiz vesselam...

      Sil
    3. Nurdan hanımcığım ben sizi yakinen tanıma şansı yakaladım sizin ve Nursun hanımın ne kadar donanımlı,birikimli ,bilgili insanlar olduğunuzu öylesine iyi biliyorumki bunları yazarken sözüm size değildi.Ufacıkta olsa biraz bilgi vermek ve keçe ustalarımıza olan saygımı belirtmek istedim.
      Ben keçe ile çalışmaya başladığımda atölyelerini ziyaret ettim ne zor şartlarda çalıştıklarını gördüm ve hak ettiklerini alamadıklarına çok üzüldüm bunu anlatmaya çalışmıştım.
      Sizinde el sanatlarını yaşatmak için emek sarfettiğinizi biliyorum keşke herkes aynı duyarlılığı gösterebilse.
      Sevgilerimle..

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Begüm hanım.Çok teşekkür ederim .
      Sevgilerimle..

      Sil
    2. Begüm hanım sizi takibe alamıyorum sorun bendenmi kaynaklanıyor bilemedim bir kontrol edin isterseniz..

      Sil
    3. GFC'de google kaynaklı bir sorun var sanırım. GFC için blogun sağ üst bölümünde yer alan "Follow with Google Friend Connect"e tıklayınca sorun çıkmıyor genelde. Bilgi verdiğiniz için teşekkürler :)

      Sil
    4. Bende teşekkür ederim sizi takibe aldım,güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle..

      Sil
  19. çok beğendim emeğinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Çınar Ağacı,beğenmenize sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  20. harika görünüyor Mehtap hanım emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim NEFİSE hanım sizi gördüğüme sevindim.
      Sevgilerimle..

      Sil
  21. keçe işine fazla ara vermesen iyi olur, neler, neler yaparsın kim bilir?? :))
    çok sevimli bu keçe ev de eline, emeğine, zevkine sağlık mehtap'çım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nagehan'cığım,biliyorsun kızımın işleri var şu sıralar onun işleri ile ilgilendiğim için keçe ve benzeri işleri hep erteliyorum ama elimde geçmişten kalma bir kaç çalışmam daha var inşallah en kısa sürede onlarıda paylaşacağım.
      Sevgilerimle..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...